söndag 17 april 2011

Hornborgasjön - Trandansen


Hela våren har jag tänkt att i år ska det äntligen bli en tur till Hornborgasjön igen. Men det har skjutits upp gång på gång på grund av andra angelägenheter och dåligt (icke fotovänligt) väder. Den här helgen var det verkligen sista chansen innan tranorna ger sig av. Som tur är var vädrets makter med oss. Min far, sambon och jag gav oss iväg strax efter lunch och det blev en fantastisk tur med underbart väder. Vi blev till och med solbrända på köpet.

Igår var det enligt Transtatistiken 4 350 tranor kvar och idag bara 1 800. Så det går snabbt när de börjar ge sig iväg. Det var inte som 2009 när vi var där senast och det var 15 100 tranor och helt fullt men tranorna idag räckte gott och väl.

Vi passade dessutom på att åka runt sjön och se det fantastiskt vackra jordbrukslandskapet på den östra sidan och även Naturum där andra fåglar än tranor står i centrum men det får jag återkomma till.









Det fanns förstås en hel del andra fåglar att titta på också, bland annat svanar.

3 kommentarer:

Linda sa...

Vackra de är. Själv hann vi inte heller till Hornborgasjön i år. Så de var trevligt att se lite foton. Vacker blogg och inspirerande.

Helena sa...

Vackra bilder du tagit! Har inte varit där när det varit rekord i tranor men väl när det varit en del där. Så häftiga!

Maria sa...

Tack för fina kommentarer! Visst är de här stora fåglarna väldigt häftiga att se. Roligt också att se alla andra fåglar som samlas vid sjön.